Färga skägg med ögonbrynsfärg eller mascara

Det är möjligt att färga skägget med ögonbrynsfärg eller mascara. Färgning av skägg med ögonbrynsfärg kan ge en jämn och naturlig färg, precis som vid färgning av ögonbryn. Dessutom kan det vara ett ekonomiskt bättre alternativ till specialiserade skäggfärger.

Färgen är dock formulerad specifikt för de tunnare, mer delikata håren runt ögonen. Det betyder att den kanske inte är lika effektiv på grovt, tjockt skägg. Detta kan leda till att resultatet blir annorlunda än förväntat, eller att det tar längre tid att färga skägget än med en specifik skäggfärg.

Är det Säkert att Använda Ögonbrynsfärg på Skägget?

För säkerhets skull bör du alltid utföra ett känslighetstest innan du applicerar någon form av färg på huden. Blanda en liten mängd färg och applicera på ett litet område av huden, till exempel bakom örat. Om du inte upplever någon irritation efter 24 timmar, borde det vara säkert att använda produkten.

Ögonbrynsfärg och mascara är oftast milt formulerad för att förhindra irritation av den känsliga huden runt ögonen. Men om du har särskilt känslig hud, eller om du har tidigare upplevt allergiska reaktioner på hår- eller hudprodukter, bör du vara extra försiktig. Du bör också undvika att få produkten i ögonen, eftersom det kan orsaka obehag eller irritation.

mascara skägg

Hur Man Applicerar Ögonbrynsfärg på Skägget

Först behöver du rengöra skägget noggrant för att avlägsna oljor och smuts som kan hindra färgen från att tränga in i håret ordentligt. Använd ett skäggschampo eller milt rengöringsmedel och torka sedan skägget torrt.

Nästa steg är att blanda ögonbrynsfärgen enligt instruktionerna på förpackningen. Använd en skäggborste eller en gammal tandborste för att applicera färgen jämnt genom skägget. Kom ihåg att skydda kläderna och huden runt skägget med en handduk eller en gammal t-shirt för att förhindra färgfläckar.

Använder du mascara kan du såklart applicera det med mascaraborsten direkt. Efter att färgen har applicerats, låt den sitta på skägget i den tid som rekommenderas av tillverkaren. Sedan ska du skölja skägget noggrant tills vattnet är klart. Torka skägget och upplev din nya färg!


Även om det är möjligt att färga skägg med ögonbrynsfärg, finns det några viktiga faktorer att tänka på. Produkten kan inte ge samma resultat som en specifik skäggfärg, särskilt om skägget är särskilt tjockt eller grovt. Och även om ögonbrynsfärg generellt är mild, bör du alltid göra ett känslighetstest för att förhindra oönskade reaktioner. Trots dessa överväganden kan färgning av skägget med ögonbrynsfärg vara ett prisvärt och enkelt sätt att förändra din look.